Kerst in As Samawah - Reisverslag uit As Samawah, Irak van mppelsfir5 - WaarBenJij.nu Kerst in As Samawah - Reisverslag uit As Samawah, Irak van mppelsfir5 - WaarBenJij.nu

Kerst in As Samawah

Door: Gerard K

Blijf op de hoogte en volg

25 December 2004 | Irak, As Samawah

Prettige Kerstdagen.

Op kerstavond zag de eetzaal van Camp Smitty er als een sfeervol ….sterren-restaurant uit.
Door de Koks en het Keukenpersoneel was een drie-gangen Kerstmenu samengesteld.
Voorafgaande aan het diner werd door de aalmoezenier Wojcik stilgestaan bij de Kerstgedachte van verdraagzaamheid, respect en warmte ten opzichte van de medemens.
Hierna werd het diner door de officieren en onderofficieren aan de manschappen geserveerd.
Van Kip-cocktail tot Varkenshaasje en van Spruitjes tot Champignonsaus,..er ontbrak niets. Het geheel werd afgesloten met een heerlijke Crepes & Vanille ijs met warme kersen.
Daar de normale werkzaamheden doorgang moesten vinden werden er drie avonden gereserveerd voor het Kerstdiner. Een extra klus voor het Keukenpersoneel.

Om 22.00 uur werd een Kerstnachtviering gehouden door Aalmoezenier Wojcik.
Deze viering werd muzikaal ondersteunt door twee gitaristen en een koor van de MOGOS.
Liederen als, I’m dreaming of a white Christmas, Stille nacht Heilige nacht als Happy Christmas- War is over, werden muzikaal ondersteunt en meegezonden.
Na deze viering werd er koffie met een stukje kerststol geserveerd.

Namens SFIR 5 prettige kerstdagen

• 25 December 2004 - 12:26

Danielle En Jordy:

nou zo te zien is het met het eten wel gelukt.
    dat hadden wij niet op tafel staan gisteren.
    wens jullie ook nog goede dagen verder.
    veel liefs en een knuffel voor iedereen
    maar ook speciaal voor mijn broer Ronald.

xxx

• 25 December 2004 - 12:32

Debbie:

Dat ziet er allemaal goed uit... ik mis alleen het schortje van Henry!! Nogmaals fijne dagen gewenst!! dikke x voor mijn obertje...

• 25 December 2004 - 13:39

De Bontekoetjes:

Hoi Gerard,

Jij en je collega's ook fijne kerstdagen gewenst! Jullie hebben in elk geval al een mooie kerstavond achter de rug, heel sfeervol als ik dat zo lees en zie op de foto's. Deze week hebben we op tv veel over jullie gezien! Ook hoorden we al wat er voor jullie met kerst zou worden gekookt.
    Fijne dagen gewenst enne....niet te veel eten, anders passen jullie niet meer in de kleren!
    de Bontekoetjes.

• 25 December 2004 - 14:23

Frouwke/Robin:

We wensen jullie nogmaals fijne feestdagen toe.Zo te zien Gerard smaakt het eten je prima.Je buikgriep is zeker al weer over(grapje !!!).Vanavond gaan wij lekker uit eten.We zullen je zeker missen in de familiekring.Maar volgend jaar doen we het zeker over.Kusjes van ons allemaal. Doei xxx

• 25 December 2004 - 14:24

Kelly:

hey kerstman en grilworst dief, hele fijne dagen toegewenst, ondanks het ongelukje, en ik zal kijken of ik binnenkort weer n stukje zal sturen...

dikke kuzz

• 25 December 2004 - 16:35

Jan En Hillie:

het is vast heel gezellig geweest het ziet er allemaal leuk uit ronald we horen nog wel hoe de kerstnachtdienst was
    nogmaals allemaal hele fijne kerstdagen pas goed op elkaar groetjes aan jullie allemaal en een dikke knuffel voor ronald

• 25 December 2004 - 17:09

JD Kees:

Het ziet er goed uit, maar toch.....jullie daar en wij hier. Goed te lezen dat er sprake is van goede saamhorigheid. Goede dagen toegewenst en in alles een voorspoedig 2005.

• 25 December 2004 - 19:35

Ap:

De buik is weer vol van de gourmet. Het was een leuke middag samen met opa en oma en Ine. We hebben ook jouw kerstdiner bewonderd, zag er smakelijk uit. Liefs uit Losser-city. Doei, Laika, Paulien, Youri, Ine en Martin

• 25 December 2004 - 22:26

Tante Joan:

Hoi Freek en alle anderen,

Wat goed om te zien dat jullie in elk geval een Menu hadden en er ook echt even Kerst gevoel kon zijn als je daar behoefte aan had.

Nu op naar het nieuwe jaar en dan is het echte aftellen in zicht.

Heel veel groten van ons hier.

• 25 December 2004 - 22:27

Tante Joan:

Groeten natuurlijk

• 25 December 2004 - 23:09

Je Tantetje:

Hoi Freek
    Nou zo tezien hebben jullie ook een lekker maaltje gekregen!!!!!!!
    Volgend jaar weer fijn thuis eten met je meisje!!!!!!
    -X-

• 25 December 2004 - 23:21

Rkirak:

Hallo Gerard K;
    Hopelijk heeft het goed gesmaakt. Het zag er in iedergeval goed uit. Complimenten voor de keuken. Succes aan allemaal en nog een paar fijne (feest) dagen

• 26 December 2004 - 02:51

Niels:

ziet er goed uit zo mannen van de kmar gister was ook een toppie actie serveren voor de kmar
    top groetjes niels

• 26 December 2004 - 07:33

Rupsje:

leuke kerstfoto jongens en schat breng nou die ooievaar terug!!!

• 26 December 2004 - 09:11

Jan:

heel leuk die kerstsfeer aldaar ik heb het gezien op het nieuws. maar wat ik me afvraag wordt er alleen kerst op camp smitty geviert of ook op de kleinere kampen we zien of horen daar bijna niets van. wel jammer. maar dat komt door de afstanden denk ik. he mannen fijne dagen en een goede roetsj in het nieuwe jaar.

• 26 December 2004 - 10:30

Huisje:

hallo allemaal
    wij wensen jullie allemaal een vrolijk kerstfeesttoe en speciaal aan brilsmurf we missen je gan 01-01- 2005 naar je schoonouders
    groetjes het thuisfront

• 26 December 2004 - 10:44

Opa En Oma:

hoi cor
    leuk dat even op de groepsfoto staat zien we je ook eens,zo als we gezien hebben ,hebben jullie lekker gegeten daar,heel veel groeten van ons ,heel veel liefs ,en hou je taai.

• 26 December 2004 - 10:46

Stefano V/d Laar:

hoi lieve pappa ,je heb lekker gegeten daar hoor ik,we houden van je en we missen je,heel veel kusjes van ons.doei schattebout

• 26 December 2004 - 11:30

Donder&remi:

Leuk om wat plaatjes van jullie te zien met kerst..
    En ja Jeroen je staat weer op n hoop foto's dus kon ik ff meekijken bij je kerstdiner....groetjes...

• 26 December 2004 - 11:51

Ciet:

Hoi Daan,
    Hele fijne en goede kerstdagen toegwenst.Leuk om weer iets van je te hebben gehoord. Succes verder, hoe je haaks en tot horens.

• 26 December 2004 - 16:34

Ria:

Hoi, lieve Dick heeft het eten goed gesmaakt?? Ons ook. Fijn dat je toch met je wijfie op de wab cam kunt kletsen anders was de kerst wel heel saai Jou je taai veel liefs Ria

• 26 December 2004 - 16:52

Joan En Christien:

he lieverd,he broer,kerst is niet hetzelfde zonder jou en martijn.We missen jullie ongelovelijk en houden heeeeeeeeel veeeeel van jullie, we zijn trots op jullie en jullie houden veel tegoed van ons!Kom de cheque maar verzilveren!We missen jullie liefs van ons uit Dalfsen

• 26 December 2004 - 19:32

Ineke KL.:

Lieve Dick
    Nou ik hoop dat het eten jou en natuurlijk ook de rest heeft gesmaakt, wij hebben het ook eenvoudig gehouden hoor! Het gaat uiteindelijk niet om de vreterij, maar om iets anders en dat weet iedereen. Nu richting de jaarwisseling en dan kan er zon beetje met aftellen worden begonnen, want als het nieuwe jaar begonnen is,dan zal hopelijk de tijd snel gaan.Nou voor iedereen daar voor a.s vrijdag een goeie jaarwisseling, hebben jullie eigenlijk wel vuurwerk? Of mag dat niet.
    Nou aju allemaal en iedereen een heel goed begin, maar vooral voor onze Dick want die missen wij het meest natuurlijk,
    Dick dikke kus van ons hier uit je eigen straatje
    hvj doei doei.

• 27 December 2004 - 11:14

Frank:

Ha die Hans toch nog leuke Kerstdagen gehad, heb ik gezien op tv, goed gegeten buikje weer rond, hier in ons kikkerland was het koud en mistig tweede kerstdag.
    Ze vonden het allemaal wel leuk dat je even belde,hans groetjes en een goed oud en nieuw.

groetjes Frank-Erna en kids

• 27 December 2004 - 13:41

Ap:

we hebben net deze site ontdekt. ziet er fantastisch uit. goede kerstdagen gehad? we hebben samen met Ine genoten van de viering op de LH met daarna een broodmaaltijd hier thuis.
    alles is oke hier. groeten van bart en monique, jackelien en ons tweetjes

• 27 December 2004 - 17:46

@let:

Hé Sappa, we hebben je natuurlijk gemist, gisteren, maar fijn dat je middels MSN (en webcam)toch nog even bij het familiegebeuren kon zijn...ihvj,...je zus

• 27 December 2004 - 21:35

Bert K:

he bert thuis ook maar een keertje kelner spelen je bent er goed in gr petrie
    xxx

• 27 December 2004 - 23:10

HK:

He Sappa, leuk je op de msn te hebben gezien gisteravond. Moet wel wennen aan de pratende baard met kale kop. Kijk goed uit en doe de groetjes aan alle jongens en meiden daar.
    Je broer(tje)

• 28 December 2004 - 10:49

Marloes (dochter HansP):

Hierbij wens ik jullie alvast een goede jaarwisseling toe en het allerbeste voor 2005! En dat de eerste paar maanden van 2005, maar snel voorbij mogen gaan, zodat we jullie weer veilig in onze armen mogen sluiten! Pa: je hebt wat gemist: ik had zowaar een heerlijk 4-gangen diner gemaakt en het was ook nog allemaal gelukt (1e gang was trouwens door mama gemaakt hihi)! Zodra je thuis bent, zal ik heerlijk voor je koken en dat wordt geen bami! Dikke zoen Marloes en groeten van Rogier en Daan

• 28 December 2004 - 12:11

Bert.K:

Dat ziet er goed uit.we hebben tijdens ons kerstdiner in Nij een toost op jullie uitgebracht.groeten uit een sfeervol (veel sneeuw) Nij.Het is nu een rommeltje op de wegen.B

• 28 December 2004 - 14:51

Hans:

hoi Hans de kerstdagen goed doorgekomen? zo te zien wel op de foto. Eten zag er goed uit. wij wesen jou, en je karnuiten, een hele goede jaarwisseling toe. Doe rustig aan daar . Jan Gerrie Leo en Johan.

• 28 December 2004 - 15:13

MP:

hoi Marco, zo te zien hebben jullie ook lekker gegeten, leuk die groepsfoto,en nu op naar de oliebollen.